Proč a v čem jsou tyto ořechy lepší než ty, které koupím běžně v obchodě?

Aktivované (klíčené) ořechy mají aktivované enzymy, jsou pro tělo stravitelnější a výživnější. Všechny ŽIVÉ OŘECHY® jsou v raw kvalitě a přitom božsky křupavé. To znamená, že nejsou upravované nad 42 °C, což je teplota, při které by ořechy ztratily aktivované enzymy. Zároveň neobsahují žádné konzervanty a jsou bez cukru, lepku i laktózy. Běžné ořechy A posledním bonusem je, že jsou ořechy stále krásně křupavé, a to bez pražení.

Běžné mandle v obchodě, které nejsou v raw kvalitě, jsou pro zvýšení trvanlivosti upraveny tepelně nebo plynováním. Takové již nikdy máčením nemůžete aktivovat.

Proč si mám kupovat ŽIVÉ OŘECHY®, když si je můžu vyrobit doma?

Stejně tak si doma můžete upéct vlastní kváskový chléb nebo třeba vypěstovat rajčata. ŽIVÉ OŘECHY® jsou produkt pro ty, kdo znají jeho výživovou hodnotu, ale nemají čas tomuto procesu věnovat 5 dní práce. S láskou pro vás aktivujeme zdravou a výživnou svačinu s vnitřním zdrojem energie, kterou oceníte během lítání po schůzkách, na výletě i v práci.

Jak dlouho trvá aktivovat ořechy?

Zhruba 5 dní a každý jednotlivý oříšek nám několikrát projde pod rukama. Nejprve je třeba všechny raw ořechy naklíčit neboli aktivovat, poté usušit do max. 42 °C, následně je funkčně ochutit (např. umeoctem, skořicí či kurkumou) a opět šetrně sušit.

Co je to celostní ochucení?

Celostní (holistické) ochucení znamená, že vytáhneme z dané potraviny to nejlepší, co v sobě má a nakombinujeme se superpotravinami, které vás posunou k přirozené rovnováze. Chutnají různě – jedny jsou sladké, jiné slané, další kyselé. Ale hlavně! Díky rozličným přísadám mají různé účinky na váš organismus. Některé například působí protizánětlivě, jiné regulují překyselení v těle nebo přírodním způsobem zvyšují mentální a fyzickou aktivitu.

Jaký je smysl máčení a klíčení ořechů?

Smyslem aktivace (klíčení) je snižování obsahu tzv. antinutričních látek, které se běžně vyskytují v ořeších a snižují výživovou hodnotu některých živin (zejména zinek, vápník, hořčík a železo) tak, že snižují jejich vstřebávání. ŽIVÉ OŘECHY® vám přináší:

  1. Více pro tělo dostupných (available) minerálů
  2. Lehčí stravitelnost (žádná těžkost žaludku)
  3. Aktivované enzymy pro lepší trávení
  4. Polibek superpotravinami pro celostní zdraví

Jsou ŽIVÉ OŘECHY® vhodné při speciálních dietách a pro děti?

Ano, ŽIVÉ OŘECHY® jsou díky procesu aktivace lehce stravitelné. Pro různé skupiny klientů a výživové směry doporučujeme:

Low Carb

  • Fermentované harmonizační kešu
  • Aktivované low carb čokomandle
  • Aktivované low carb čokovlašáky
  • Aktivované raw mandle

Paleo a GAPS

  • Fermentované harmonizační kešu
  • Aktivované raw mandle

Pro manažery a studenty

  • Aktivované energetizující pistácie
  • Fermentované harmonizační kešu
  • Aktivované low carb čokomandle
  • Aktivované low carb čokovlašáky
  • Aktivované mandle
  • Aktivované vlašské ořechy plné vitality

Pro děti

  • Aktivované vlašské ořechy plné vitality
  • Fermentované harmonizační kešu
  • Aktivované mandle

Jaké ořechy k výrobě používáte?

K výrobě ŽIVÝCH OŘECHŮ® nakupujeme výhradně raw ořechy, tedy takové, které neprošly technologickou ani tepelnou úpravou. Jedině raw ořechy můžeme „oživit“ a aktivovat. Výjimkou jsou kešu ořechy, které jsou v raw kvalitě nedostupné. Ty fermentujeme v umeoctu, což je potravina s nejvíce zásadotvorným působením během trávení.

Proč nepoužíváte kompostovatelné obaly?

Vážíme si své planety a vnímáme hodnoty a dary, které nám nabízí. Ale rozložitelné obaly z kukuřice bohužel nemají dostatečně nízkou vzduchovou propustnost a ŽIVÉ OŘECHY® by nezůstaly krásně křupavé jak to naši zákazníci milují. Navíc v ČR bohužel neexistuje funkční sběrný systém, který by obaly třídil a opravdu kompostoval. Naše aktivované a přitom křupavé ořechy balíme do 100% recyklovatelných sáčků (recyklační značka "7"). Všechny balíčky pak odesíláme v recyklovaných krabicích.

Proč je cena vyšší než u běžných ořechů?

Proces výroby ŽIVÝCH OŘECHŮ® trvá 5 dní podle druhu, velikosti ořechu a způsobu ochucení. Za tím je průměrně mnoho hodin máčení (aktivace), 72–100 hod. šetrného sušení ve dvou fázích a mnoho hodin ruční práce od začátku výrobního procesu až po zabalení do sáčku. Jsme slušná firma a děláme smysluplnou práci.