Proč a v čem jsou tyto ořechy lepší než ty, které koupím běžně v obchodě?

Máčené (aktivované, klíčené) ořechy jsou pro tělo stravitelnější a výživnější. Všechny ŽIVÉ OŘECHY® jsou navíc v raw kvalitě. To znamená, že nejsou upravované nad 42 °C, což je teplota, při které by ořechy ztratily nabyté enzymy. Zároveň neobsahují žádné konzervanty a jsou bez cukru, lepku i laktózy. A posledním bonusem je, že jsou ořechy stále krásně křupavé, a to bez pražení.

Proč si mám kupovat ŽIVÉ OŘECHY®, když si je můžu vyrobit doma?

Stejně tak si doma můžete upéct vlastní kváskový chléb nebo třeba vypěstovat rajčata. ŽIVÉ OŘECHY® jsou produkt pro ty, kdo znají jeho výživovou hodnotu, ale nemají čas tomuto procesu věnovat 5 dní práce. Nabízíme vám hotovou, zdravou a výživnou svačinu, kterou oceníte během lítání po schůzkách, na výletě i v práci.

Jak dlouho trvá aktivovat ořechy?

Zhruba 5 dní a každý jednotlivý oříšek nám projde pod rukama. Nejprve je třeba všechny ořechy naklíčit neboli aktivovat, poté usušit do max. 42 °C, následně je funkčně ochutit (např. umeoctem, skořicí či kurkumou) a opět šetrně sušit.

Co je to celostní ochucení?

Celostní neboli funkční ochucení znamená, že vytáhneme z dané potraviny to nejlepší, co v sobě má, nakombinujeme s jinou surovinou (třeba čokoládou, bylinkami, kořením aj.) a tyto složky ve stravě pak podpoří celkové zdraví organismu. Celostním ochucením tedy využijeme maximální výživový potenciál daného jídla.

Jaký je smysl máčení a klíčení ořechů?

Smyslem máčení a klíčení je snižování obsahu tzv. antinutričních látek, které se běžně vyskytují v ořeších, semenech, obilovinách a luštěninách a snižují výživovou hodnotu některých živin.

Jsou ŽIVÉ OŘECHY® vhodné při speciálních dietách a pro děti?

Ano, ŽIVÉ OŘECHY® jsou díky procesu aktivace lehce stravitelné. Pro různé skupiny klientů a výživové směry doporučujeme:

Low Carb

  • Fermentované harmonizační kešu
  • Aktivované low carb čokomandle
  • Aktivované low carb čokovlašáky
  • Aktivované raw mandle

Paleo a GAPS

  • Fermentované harmonizační kešu
  • Aktivované raw mandle

Pro manažery a studenty

  • Aktivované energetizující pistácie
  • Fermentované harmonizační kešu
  • Aktivované low carb čokomandle
  • Aktivované low carb čokovlašáky
  • Aktivované mandle
  • Aktivované vlašské ořechy plné vitality

Pro děti

  • Aktivované vlašské ořechy plné vitality
  • Fermentované harmonizační kešu
  • Aktivované mandle

Jaké ořechy k výrobě používáte?

K výrobě ŽIVÝCH OŘECHŮ® nakupujeme výhradně raw ořechy, tedy takové, které neprošly technologickou ani tepelnou úpravou. Jedině raw ořechy můžeme „oživit“ a aktivovat. Výjimkou jsou kešu ořechy, které jsou v raw kvalitě nedostupné. Ty fermentujeme v umeoctu, což je potravina s nejvíce zásadotvorným působením během trávení.

Proč nepoužíváte ekologické či kompostovatelné obaly?

Vážíme si své planety a vnímáme hodnoty a dary, které nám nabízí. Ale rozložitelné krabice z kukuřice bohužel nemají dostatečnou vzduchovou propustnost a ŽIVÉ OŘECHY® už by nezůstaly křupavé. Navíc v ČR bohužel neexistuje funkční sběrný systém, který by obaly třídil a opravdu kompostoval. Ekologický obal by tedy jen zdražoval produkt bez smysluplného efektu. Všechny balíčky ale alespoň odesíláme v recyklovaných krabicích.

Proč je cena vyšší než u běžných ořechů?

Proces výroby ŽIVÝCH OŘECHŮ® trvá 3–5 dní podle druhu, velikosti ořechu a způsobu ochucení. Za tím je průměrně 12 hod. máčení (aktivace), 72–100 hod. šetrného sušení ve dvou fázích a mnoho hodin ruční práce od začátku výrobního procesu až po zabalení do sáčku.