Zázrak klíčení...

Klíčení jako přirozený proces přivádí semínko k životu. Když v přírodě spadne semínko nebo oříšek ze stromu, obsahuje kyselinu fytovou, která má odradit predátory. Snižuje vstřebatelnost minerálních látek i pro lidské tělo. Spadený oříšek obsahuje také inhibitory enzymů. Ty „brzdí“ a chrání semena v zemi, dokud nepřijde déšť. Vlhkost pak nastartuje klíčení.

… aneb Proč oříšky aktivujeme a proč celá jejich výroba trvá 3 – 5 dní?

Namočením oříšků a semen napodobuji tento životadárný proces! Klíčením a aktivací dochází ke snížení kyseliny fytové i inhibitorů klíčení. Naše tělo tak využije maximální výživový potenciál ořechů a semínek. Zvýší se vstřebatelnost minerálů (zejm. zinku, hořčíku, železa a vápníku) Zlepší se stravitelnost – takže už žádná těžkost v žaludku. A navíc našemu tělu dodají enzymy.

Propojujeme moudrost starých Aztéků se superpotravinami

Už moudří Aztékové mandle před konzumací nejprve máčeli v mořské vodě a pak je pomalu sušili na slunci, aby v nich zachovali aktivovaný život. Intuitivně věděli to, co naši vědci odhalili výzkumem o antinutričních látkách – kyselině fytové a inhibitorech (blokátorech) enzymů obsažených v semínkách a ořeších.

Vracím se k moudrosti našich předků. Klíčím pro vás semínka a aktivuji ořechy k životu. Vybírám ty nejkvalitnější raw ořechy. Procesem máčení (klíčení) v revitalizované vodě se 6-i stupňovou filtrací ořechy aktivuji k životu a následně suším  při velmi nízkých teplotách, aby si zachovaly enzymy podporující trávení a vstřebávání všech výživných látek. Věřím, že takto aktivované ořechy jsou dokonale připravené pro trávení a doslova nadupané vitamíny a minerály ve formě pro tělo dostupné.

  1. Jednoduché pro trávení – aktivované ořechy a semínka jsou jednodušší pro trávení než běžné ořechy díky procesu máčení, ten totiž vyplaví inhibitory/blokátory enzymů. Bez těchto inhibitorů jsou pak naše trávicí enzymy efektivnější a pomáhají nám lépe vstřebat živiny. Máčení tak zlepšuje proces trávení a necítíme “těžkost” v žaludku.
  2. Lepší vstřebatelnost minerálů – Aktivace ořechů snižuje obsah kyseliny fytové, která je antinutriční látkou, váže se na minerály a brání tak jejich vstřebávání.
  3. Obsahují enzymy – což opět přispívá k normálnímu trávení
  4. Jsou krásně křupavé s jemnou texturou
  5. Celostní ochucení – tedy pro rovnováhu těla a mysli. Neboť věřím, že pokud směřujeme k rovnováze, tělo má vlastní samouzdravovací schopnosti. Ochucení superpotravinami jsem pro vás dlouho testovala a je zcela přírodní. Má podporující účinky na naše zdraví a rovnováhu. Některé tak působí např. Protizánětlivě , jiné mají celostně zásadotvorné působení nebo přírodním způsobem zvyšují vaši mentální a fyzickou aktivitu či podporují dobrou náladu.
Aktivuji pro vás ořechy tou nejkvalitnější cestou tak jako si je vyrábím sama pro sebe. Hledám a testuji takové jejich ochucení, které je chutné, a přitom podporuje naše zdraví. Jako celostní výživová poradkyně věřím, že správně upravené potraviny jsou naším prvním lékem.