Správné a vyrovnané složení střevní mikroflóry je základem nejen naší imunity ale i celkového fyzického a psychického zdraví.


Není ani tak důležitý počet miliard v jedné probiotické kapsli jako počet kmenů mikroorganismů (těch bývá 5 – 10).

Mnohem větší různorodosti a potřebné rozmanitosti „správných“ mikroorganismů pro zdraví našich střev si však můžeme zajistit v kvašených/fermentovaných potravinách. Navíc za pouhých pár korun.

Kvašená zelenina posiluje imunitu a regeneruje střevo, a navíc na rozdíl od probiotik v kapsli z lékárny:

  • Podporuje růst střevní mikroflóry.
  • Udržuje rovnovážné složení žaludečních šťáv.
  • Přispívá k udržení acidobazické rovnováhy (snižuje překyselení).
  • Podporuje krvetvorbu

Připravila jsem pro vás e-book s několika snadnými recepty, které zvládne opravdu každý.